Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Oodi lähikaupalle

Vuodelta 2021
Päivitetty 15.09.2021 09:18.
Olli lähikauppiaana.
Kuva: Katriina Radic / Yle

Kaupassakäynti on maailman arkisin asia, jokapäiväistä leipää. Silti harva palvelu on elinaikanamme mullistunut yhtä paljon: kauppojen sijainti, ulkonäkö, koko, valikoima, palvelutaso, aukioloajat ja ostoksien maksaminen ovat kaikki heittäneet häränpyllyä.

Kyläkaupat vähenevät, viimeiset myymäläautot nuohoavat sivuteitä ja ostarit rapistuvat lähiöiden syliin. Samaan aikaan pellot kasvavat hypermarketteja, Stadin korttelikauppa palvelee ohi auringonlaskun ja kauppakeskuksessa vietät vaikka koko päivän shoppaillen. Eikä siinäkään vielä kaikki - ruoan verkkokauppa yleistyy ja meinaa tehdä marketeista museoita. Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

“Oodi lähikaupalle” on teemailta, johon voit lähettää tarinoita kauppareissuista ennen ja nyt. Muistatko lapsuutesi lähikaupan, onko se vielä auki? Oletko hakenut maitoa ja makkaraa kioskilta, hengannut ostarilla tai yrittänyt turhaan ostaa karkkia lähikaupan tilille? Kun katsot hypermarketin maitohyllyn valikoimaa, huumaannutko vai ahdistutko?

Mikäli olet tienannut leipäsi kaupan kassalla tai tiskin takana, tarinasi ovat erityisen tervetulleita.

Nostamme hattua ostoskeskuksille ja kylien kaupoille, minkäänlaista myymälää syrjimättä. Mitä vaan kunhan vatsa täyttyy! Oodi lähikaupalle lähetetään Radio Suomessa tiistaina 14.9 klo 18 ja sen toimittaa Radio Suomen oma puotipuksu Olli Haapakangas

Muokattu 15.9.2021: Lomake poistettu ja kuuntelulinkit lisätty.